Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experţi

Postat la 17 mai 2021 635 afişări

Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experţi

„Dacă vaccinurile nu anulează total şansele de a face Covid-19, de ce să te mai vaccinezi?”, a fost întrebarea la care au răspuns experţii. Cercetătorii afirmă că „niciun vaccin sau medicament nu funcţionează în 100% dintre cazuri”.

După câteva cazuri de reinfectare cu SARS-CoV-2 la persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze, mulţi se întreabă de trebuie să se imunizeze dacă există acest risc post-vaccinare. „Dacă vaccinurile nu anulează total şansele de a face Covid-19, de ce să te mai vaccinezi?”, a fost întrebarea adresată experţilor.

Aceştia susţin că nu este aceasta abordarea corectă, deoarece „niciun vaccin sau medicament nu funcţionează în 100% dintre cazuri”, scrie Bloomberg.

Însă, conform experţilor, vestea bună că cele mai eficiente vaccinuri contra Covid-19 se apropie destul de mult de această valoare maximă. Aşa cum arată şi studiile, serurile Pfizer şi Moderna sunt 97% eficiente împotriva bolii cu simptome, 86% împotriva cazurilor asimptomatice şi 94% contra spitalizării.

Tom Clark, şeful unei unităţi de evaluare a vaccinurilor contra Covid de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, a precizat că acestea sunt „genul de procentaje pe care ţi le doreşti dacă vrei să pui capăt unei pandemii”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
experti,
imbolnavire,
vaccinari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.