Motivare instanţă: Uioreanu a recunoscut că a primit bani de la oameni de afaceri "în scop electoral"

Postat la 03 iunie 2014 33 afişări

Magistraţii arată, în motivarea de arestare preventivă a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, că acesta nu a conştientizat nici în faţa instanţei gravitatea faptelor, considerând aproape normal şi legal să primească sume importante de bani pentru partid pe care să le folosească în interes personal

 "Faptele de care sunt bănuiţi inculpaţii U.H. (Uioreanu Horea – n.r.), B.I. (Bene Ioan – n.r) şi P.V. (Pogăcean Vasile – n.r.) sunt de natură să creeze şi să inducă opiniei publice că legea se opreşte şi nu are eficienţă faţă de astfel de persoane care, prin statutul lor, ar trebui să asigure încrederea societăţii în modul în care mediul de afaceri şi cel al administraţiei publice funcţionează. În ceea ce-i priveşte pe inculpaţii B.I. şi P.V., este de observat faptul că nici în faţa procurorului, dar nici în faţa judecătorului nu au conştientizat gravitatea faptelor de care au fost acuzaţi, considerând aproape normală darea acestor importante sume de bani. Situaţia este valabilă şi în cazul inculpatului U.H., care a apreciat că este legal să ia bani pentru partid şi să-i folosească în interes personal", se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă făcută publică, marţi, de Curtea de Apel Cluj şi citată de corespondentul MEDIAFAX.

Horea Uioreanu a recunoscut, atât în faţa procurorilor DNA, cât şi în faţa magistraţilor, că a primit în repetate rânduri bani de la diverşi oameni de afaceri, dar nu în scopuri personale, "ci electorale".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/motivare-instanta-uioreanu-a-recunoscut-ca-a-primit-bani-de-la-oameni-de-afaceri-in-scop-electoral-12684784
12684784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.