Mostenitorii lui Che

Postat la 16 ianuarie 2007 9 afişări

Anul trecut am nationalizat industria de hidrocarburi, acum urmeaza cea miniera", a declarat presedintele Boliviei, Evo Morales, dupa decizia amicului sau ideologic, presedintele venezuelean Hugo Chavez, de a nationaliza companiile de electricitate si telecomunicatii din tara sa.

"Anul trecut am nationalizat industria de hidrocarburi, acum urmeaza cea miniera", a declarat presedintele Boliviei, Evo Morales, dupa decizia amicului sau ideologic, presedintele venezuelean Hugo Chavez, de a nationaliza companiile de electricitate si telecomunicatii din tara sa.

 

La 1 mai 2006, Morales a nationalizat zacamintele de gaze ale Boliviei. Pe atunci insa, desi Chavez promitea la randu-i ca va proceda la nationalizari, putini l-au crezut. Acum insa, dupa anuntul lui Chavez, investitorii au intrat in panica, iar Bursa din New York a scazut imediat cu 14,2%; printre actionarii uneia din companiile nationalizate, CA Nacional Teléfonos de Venezuela, se numara Verizon, Deutsche Bank Securities, UBS Securities si Morgan Stanley, in timp ce Electricidad de Caracas este detinuta de AES Corp. Intentia anuntata de Chavez de a instaura o republica socialista ajunge deci sa fie privita cu seriozitate de investitori, mai ales ca liderul de la Caracas a amenintat si ca proiectele petroliere cu implicare straina (Exxon, Total) din bazinul fluviului Orinoco ar urma sa fie nationalizate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/mostenitorii-lui-che-2512178
2512178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.