Mossadul a eşuat: Israelul admite pentru prima dată că a făcut „greşeli” în prevenirea atacului Hamas

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 14 octombrie 2023 166 afişări

Mossadul a eşuat: Israelul admite pentru prima dată că a făcut „greşeli” în prevenirea atacului Hamas

Israelul a recunoscut că a făcut „greşeli” în ceea ce priveşte serviciile de informaţii pentru că nu a reuşit să prevadă atacurile Hamas de la sfârşitul săptămânii trecute.

„Este greşeala mea şi reflectă greşelile tuturor celor care fac evaluări [serviciile de informaţii - n.r.]”, a declarat consilierul israelian pentru securitate naţională, Tzachi Hanegbi, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Agenţia France-Presse.

„Noi chiar credeam că Hamas a învăţat lecţia” din ultimul său război major cu Israelul din 2021, a adăugat Hanegbi.

El a continuat prin a puncta că Israel refuză negocierile în jurul schimburilor de prizonieri cu Hamas, spunând: „Nu există nicio modalitate de a negocia cu un inamic pe care am jurat să îl anihilăm”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mossad,
israel,
hamas

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.