Moscova susţine că a depistat un submarin militar american "suspect" în apropierea apelor teritoriale ruse

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 august 2014 33 afişări

Rusia susţine că a depistat un submarin militar american care se apropia de apele teritoriale ruse, în zona Mării Barents.

"Patrulele Flotei ruse din zona nordică au identificat pe 7 august un submarin străin, cel mai probabil din clasa Virginia, aparţinând Forţelor navale americane", a comunicat Statul Major rus.

"Un grup naval antisubmarine a fost trimis în zonă, alături de un avion de vânătoare de tip IL-38", precizează Statul Major rus.

"Submarinul suspect s-a retras din apropierea apelor teritoriale ruse", fiind urmărit pe radare 27 de minute, după care a dispărut, precizează autorităţile militare ruse.

Incidentul intervine în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia pe tema crizei din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
SUBMARIN,
SUA
/actualitate/moscova-sustine-ca-a-depistat-un-submarin-militar-american-suspect-in-apropierea-apelor-teritoriale-ruse-13065279
13065279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.