Obama: Raidurile aeriene în Irak vor continua dacă va fi necesar. Acest lucru nu înseamnă că SUA sunt implicate într-un nou război

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 august 2014 37 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat, sâmbătă, că raidurile aeriene asupra poziţiilor insurgenţilor sunniţi din Irak vor continua "dacă va fi necesar", pentru protejarea diplomaţilor şi consilierilor militari americani.

Obama a explicat că a ordonat raidurile aeriene asupra poziţiilor grupului terorist sunnit Stat Islamic pentru a proteja personalul american din oraşul Erbil.

"Raidurile vor continua dacă va fi necesar", a spus Obama.

"Acest lucru nu înseamnă că Statele Unite sunt implicate într-un nou război în Irak; nu se pune problema trimiterii de efective suplimentare pe teren. Dar ... nu putem permite teroriştilor să obţină un refugiu permanent pentru atacarea Statelor Unite", a subliniat Obama.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
IRAK,
raiduri aeriene,
obama
/actualitate/obama-raidurile-aeriene-in-irak-vor-continua-daca-va-fi-necesar-acest-lucru-nu-inseamna-ca-sua-sunt-implicate-intr-un-nou-razboi-13063434
13063434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.