Moscova afirmă că sancţiunile Uniunii Europene privind transferul unor turbine încalcă legislaţia internaţională

Autor: Mircea Olteanu Postat la 06 august 2017 259 afişări

Decizia Uniunii Europene de impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, în cazul transferului în regiunea Crimeea a unor turbine de gaze fabricate de grupul german Siemens, este una motivată politic şi ilegală, a transmis Ministerul Energiei de la Moscova, potrivit Reuters online.

Moscova afirmă că sancţiunile Uniunii Europene privind transferul unor turbine încalcă legislaţia internaţională

Uniunea Europeană a impus, vineri, noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând un membru al Guvernului de la Moscova şi trei companii care au transferat în Crimeea patru turbine de gaze fabricate de grupul german Siemens.

"Imixtiunea într-o dispută între două entităţi de afaceri este o încălcare directă a normelor legale", se afirmă în comunicatul dat publicăţii de autorităţile ruse

"Ministerul rus al Energiei nu are nicio îndoială că UE a luat această decizie doar din motive politice".

Anterior, Ministerul rus de Externe a anunţat că Moscova îşi rezervă dreptul de a adopta măsuri de retorsiune faţă de sancţiunile Uniunii Europene, dar menţine interesul pentru dezvoltarea cooperării cu Blocul comunitar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UE,
moscova,
sanctiuni,
uniunea europeana,
incalcare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.