Monti cere concretizarea promisiunilor liderilor europeni că vor face "tot ceea ce este necesar"

Postat la 01 august 2012 45 afişări

Premierul italian Mario Monti încearcă să-i convingă pe ceilalţi lideri din zona euro să acţioneze pentru reducerea costurilor de finanţare ale statelor aflate în dificultate, în concordanţă cu declaraţiile publice de săptămâna trecută.

Mai mulţi lideri europeni, de la preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi la cancelarul german Angela Merkel, au promis săptămâna trecută că vor face "tot ceea ce este necesar" pentru a asigura supravieţuirea euro, transmite Bloomberg. "Nu ne putem permite nici măcar un moment de neatenţie", a declarat Monti, la Paris, după o întâlnire cu preşedintele francez Francois Hollande. Miercuri, liderul italian se va întâlni cu Olli Rehn, comisarul european pentru economie şi politică monetară, şi cu premierul finlandez Jyrki Katainen. Monti va merge apoi la Madrid, pentur discuţii cu premierul spaniol Mariano Rajoy.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
monti,
lideri europeni,
zona euro
/actualitate/monti-cere-concretizarea-promisiunilor-liderilor-europeni-ca-vor-face-tot-ceea-ce-este-necesar-9914743
9914743
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.