MONITORUL APĂRĂRII: Ţara care a devenit principalul furnizor de drone militare în Orientul Mijlociu

Postat la 17 decembrie 2018 44 afişări

Utilizarea dronelor militare în Orientul Mijlociu, în principal a aparatelor de fabricaţie chineză, a avut o creştere semnificativă în ultimii ani, arată un raport al Institutului britanic Royal United Services Institute (RUSI), citat de site-ul agenţiei Associated Press.

MONITORUL APĂRĂRII: Ţara care a devenit principalul furnizor de drone militare în Orientul Mijlociu

Potrivit raportului, din ce în ce mai multe ţări din Orientul Mijlociu au achiziţionat drone de atac, fie din import, precum Iordania, Irak, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, fie prin producţii proprii, în cazul Israelului, Iranului şi Turciei.

 

China comercializează cele mai multe drone care ajung în Orientul Mijlociu, exporturile fiind stimulate de preţurile mici şi de lipsa unor condiţii politice precum cele stabilite de Statele Unite.

 

Raportul RUSI, intitulat "Drone militare în Orientul Mijlociu: Proliferare şi norme în regiune", arată că Beijingul a început să ofere, în ultimii ani, drone militare unor ţări care nu pot importa din Statele Unite.

 

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drone,
orientul mijlociu,
militar,
aparare,
furnizor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.