Moneda digitală Diem, susţinută de Facebook, va fi lansată în acest an

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 aprilie 2021 79 afişări

Asociaţia Diem, organizaţia non-profit din Elveţia care supraveghează dezvoltarea diem, îşi propune să lanseze un pilot cu o monedă digitală legată de dolarul SUA în 2021, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune citată de CNBC.

Moneda digitală Diem, susţinută de Facebook, va fi lansată în acest an

Persoana, care a preferat să rămână anonimă, deoarece detaliile nu au fost încă făcute publice, a declarat că acest pilot va fi la scară mică, concentrându-se în mare parte pe tranzacţii între consumatori individuali. S-ar putea să apară şi o opţiune pentru utilizatori de a cumpăra bunuri şi achiziţii, a adăugat persoana respectivă. Cu toate acestea, nu există o dată confirmată pentru lansare şi, prin urmare, calendarul s-ar putea modifica.

Propus pentru prima dată în iunie 2019 cu numele „libra”, activul trebuia să fie o monedă universală legată de un coş de monede suverane precum dolarul SUA şi euro.

Dar după ce s-a confruntat cu o puternică opoziţie din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume, organizaţia care supraveghea proiectul a pierdut susţinători importanţi, inclusiv Visa şi Mastercard. În cele din urmă, grupul a optat mai multe „stablecoin” - active digitale legate de o valută sau de aur - precum şi pentru o criptomonedă multiplă.

Proiectul Diem a fost întâmpinat cu reţineri, având în vedere acoperirea Facebook, care avea 2,8 miliarde de utilizatori activi lunar în al patrulea trimestru al anului 2020. Bancherii centrali şi politicienii s-au temut că moneda ar putea ameninţa stabilitatea monetară şi ar putea permite spălarea banilor. Implicarea Facebook a generat, de asemenea, îngrijorări cu privire la modul în care ar fi protejată confidenţialitatea utilizatorilor.

Tehnologia diem „s-a schimbat dramatic în ultimul an şi jumătate, de la un blockchain naiv la un blockchain foarte sofisticat, care încearcă să răspundă la unele dintre întrebările autorităţilor de reglementare”, a declarat Ran Goldi, CEO Digital Assets Group, care construieşte infrastructura necesară pentru a permite comercianţilor să accepte diem ca metodă de plată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
criptomonedă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.