Monarhie sau republică? Primul lider PSD care ia în calcul un referendum

Postat la 20 decembrie 2017 157 afişări

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a vorbit luni despre ipoteza convocării unui referendum pe tema monarhiei, el apreciind că poporul român poate fi întrebat dacă vrea republică sau monarhie şi arătând că PSD nu exclude ca un astfel de referedum să aibă loc în viitorul apropiat.

Monarhie sau republică? Primul lider PSD care ia în calcul un referendum

Solicitat să comenteze dacă proiectul de lege privind Casa Regală ar trebui discutat în Parlament în regim de urgenţă, Bădălău a precizat: „ Ar trebui discutat, mai ales că am văzut că în media sunt deja extrem de mulţi simpatizanţi, poate şi un referendum vizavi de sistemul ăsta preşedinţie-monarhie, totul e posibil”.

Întrebat dacă se poate face un referendum monarhie versus republică, Bădălău a spus că el este republican, întrucât aşa s-a născut şi că a cunoscut din cărţi despre regalitatea din România.

„Dar cred că poporul poate fi întrebat cu privire la lucrul ăsta. Nu e un lucru rău, ţinând cont că ţările care au monarhii sunt ţări dezvoltate”, a adăugat Bădălău.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.