Moment Istoric în România! O Primărie taie banii de la biserici şi îi dă la un spital care nu mai are bani pentru anestezic, medicamente, analizele pacienţilor şi utilităţi

Postat la 05 decembrie 2017 5704 afişări

Marţi, în România a avut loc un moment istoric. Consilieri locali au trebuit să cedeze realităţii şi să taie bani de la biserici pentru a scoate din faliment un spital. Consiliul Local Sector 2 a alocat marti, in cadrul unui proiect de rectificare bugetara, 2,4 milioane lei pentru Spitalul Pantelimon din Bucureşti.

Moment Istoric în România! O Primărie taie banii de la biserici şi îi dă la un spital care nu mai are bani pentru anestezic, medicamente, analizele pacienţilor şi utilităţi

Propunerea a fost facuta de consilierii USR. Reamintim ca de cateva zile, Spitalul Pantelimon nu mai are bani pentru anestezic, medicamente, analizele pacientilor si utilitati, situatia fiind sesizata in presa. Spitalul are nevoie de 9 milioane lei pentru a functiona. Spitalul se afla in Sectorul 2, dar este in administrarea Ministerului Sanatatii, informează hotnews.ro.

 

Consilierii USR au propus initial ca banii sa fie luati din sumele alocate la inceputul anului pentru biserici, si necheltuite. Potrivit unui amendament adoptat, acest lucru nu s-a mai intamplat, deoarece au crescut incasarile din cotele defalcate din TVA cu 15 milioane lei.

Primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai, spune ca bani s-au luat si de la culte, respectiv 5 milioane lei, deoarece nu au fost cheltuiti. La culte ar mai fi ramas 4,6 milioane lei, iar banii proveniti din sumele defalcate din TVA au mers la alte capitole bugetare.

La propunerea Primarului Sectorului 2, Toader Mugur Mihai, s-a alocat inca 1 milion de lei pentru consolidarea parcului Dobroiesti si 5 milioane lei pentru invatamant. S-au alimentat cu 8 milioane de lei fondul de rezerva. Se iau 1, 2 milioane lei de la ADP fiindca nu a reusit sa achizitioneze doua utilaje.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.