Mohamed al-Fayed, al cărui fiu a murit împreună cu prinţesa Diana, a murit la 94 de ani

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 septembrie 2023 267 afişări

Mohamed al-Fayed, al cărui fiu a murit împreună cu prinţesa Diana, a murit la 94 de ani

Mohamed al-Fayed, miliardarul egiptean care a cumpărat magazinul Harrods şi a promovat teoria conform căreia familia regală britanică s-ar afla în spatele morţii fiului său şi a prinţesei Diana, a murit, scrie Reuters.

Născut în oraşul egiptean Alexandria, al-Fayed şi-a început cariera vânzând băuturi carbogazoase şi apoi a lucrat ca vânzător de maşini de cusut. El a construit averea familiei sale în domeniul imobiliar, al transportului maritim şi al construcţiilor, mai întâi în Orientul Mijlociu şi apoi în Europa.

Deşi al-Fayed a deţinut simboluri ale establishment-ului, precum Harrods, Fulham şi hotelul Ritz din Paris, el a fost întotdeauna un outsider în Marea Britanie, tolerat, dar nu acceptat.

El s-a certat cu guvernul britanic din cauza refuzului acestuia de a-i acorda cetăţenia ţării care i-a fost casă timp de decenii şi a ameninţat deseori că se va muta în Franţa, care i-a acordat Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă.

Al-Fayed a petrecut 10 ani încercând să demonstreze că Diana şi fiul său Dodi au fost ucişi când maşina lor s-a accidentat într-un tunel din Paris în 1997, în timp ce încercau să fugă de paparazzi pe motociclete. Fără a fi susţinut de nicio dovadă, potrivit anchetei privind moartea Dianei, el a susţinut că aceasta purta copilul lui Dodi şi l-a acuzat pe prinţul Philip, soţul reginei, că a ordonat serviciilor de securitate britanice să o ucidă pentru a o împiedica să se căsătorească cu un musulman şi să aibă copilul lui.

Al-Fayed a murit miercuri, a anunţat familia sa, cu o zi înainte de cea de-a 26-a comemorare a morţii lui Dodi şi a Dianei.

"Doamna Mohamed Al Fayed, copiii şi nepoţii ei doresc să confirme că iubitul ei soţ, tatăl şi bunicul lor, Mohamed, a decedat paşnic din cauza bătrâneţii", se arată în declaraţia familiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mohamed al-fayed,
deces,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.