Modificări uriaşe pentru restaurantele din România. Sunt obligate să aibă de astăzi în meniu ceva ce nu a existat până acum niciodată

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 martie 2023 102 afişări

Modificări uriaşe pentru restaurantele din România. Sunt obligate să aibă de astăzi în meniu ceva ce nu a existat până acum niciodată

Meniurile restaurantelor trebuie să conţină, începând de miercuri, detalii despre ingrediente şi valori nutriţionale.

Prevederile ANPC se referă la completarea listelor meniu din restaurante sau locaţii de alimentaţie publică, precum şi adăugarea, pe site-urile operatorilor economici care primesc astfel de comenzi online, a detaliilor referitoare la ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, astfel încât consumatorul să fie informat exact referitor la preparatele comandate.

Decizia dusese amânată până pe 15 martie, în urma consultărilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu patronatele din HORECA.

Decizia de amânare a termenului de afişare a acestor informaţii în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecţiilor de informare.

„Ordinul nr. 201/2022 al Preşedintelui ANPC conţine elemente esenţiale pentru sănătatea consumatorilor, considerate de specialiştii instituţiei a fi deosebit de importante, în beneficiul consumatorilor căci, dacă, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 1169/2011, există obligativitatea prezentării tuturor datelor legate de ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, tot aşa este normal să se regăsească acelaşi tip de informaţii care să descrie un preparat culinar servit într-o locaţie de alimentaţie publică. În acest fel, consumatorii pot lua decizia în cunoştinţă de cauză, atunci când aleg, într-o astfel de unitate, un produs sau altul”, informa ANPC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurante,
meniuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.