Modificări la sistemul de asigurări de locuinţe: Nu va mai fi nevoie de două poliţe, obligatorie şi facultativă

Postat la 07 septembrie 2012 13 afişări

Proprietarii de locuinţe care doresc să îşi asigure locuinţele peste sumele obligatorii, de 10.000 de euro, respectiv 20.000 euro, nu vor mai fi obligaţi să încheie două poliţe, una obligatorie şi una facultativă, ci una singură, potrivit Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

"PAID va implementa, în perioada următoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc să îşi asigure locuinţele peste sumele minime prevăzute în legislaţia în vigoare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să nu mai fie nevoie de încheierea a două poliţe - obligatorie şi facultativă -, şi să implementăm un sistem care să permită acoperirea riscurilor obligatorii şi a celor suplimentare pe o singură poliţă de asigurare", a declarat într-un comunicat directorul general al PAID, Aurelia Cristea. Asigurarea locuinţelor prin două poliţe a fost impusă de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), cu începere de la 1 septembrie. Poliţa obligatorie de asigurare a locuinţelor (PAD) acoperă trei riscuri de catastrofă naturală - cutremur, inundaţii şi alunecări de teren - pentru o sumă asigurată de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, în funcţie de tipul construcţiei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
locuinte,
polite,
reguli
/actualitate/modificari-la-sistemul-de-asigurari-de-locuinte-nu-va-mai-fi-nevoie-de-doua-polite-obligatorie-si-facultativa-10033509
10033509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.