Moartea unei speranţe. Cum a ajuns un simbol al evoluţiei, despre care oamenii din tehnologie spuneau că va fi mai important decât calculatorul, la dispariţie

Autor: Ioana Matei Postat la 29 iunie 2020 1080 afişări

Steve Jobs l-a numit o invenţie care urma să fie mai importantă decât PC-ul, iar alte voci spuneau că va fi cel mai renumit produs de la Macintosh-ul lui Apple încoace. Mult aşteptatul produs s-a dovedit a fi un vehicul de transport pe două roţi, care era ghidat de corpul persoanei aflate pe el. Revoluţia ce ar fi putut-o genera nu s-a mai întâmplat niciodată, producţia acestuia fiind oprită recent, potrivit unui articol publicat de fastcompany.com.

Segway-ul a fost creat pe parcursul unui deceniu de Dean Kamen. El era deja „imposibil de bogat”, scrie publicaţia americană FastCompany, după ce inventase o tehnologie importantă în domeniul terapiei intravenoase în subsolul său.

Segway-ul a fost lansat în decembrie 2001 cu preţul de 5.000 de dolari (costul unei motociclete nu foarte scumpe, în pofida faptului că viteza maximă a unui Segway era de 17 km/h).

Producţia de la Bedford, New Hampshire, va înceta pe 15 ulie, iar reprezentanţii companiei spun că nu coronavirusul este motivul principal. Cei 21 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, iar 12 vor mai rămâne între 5 luni şi un an pentru a gestiona posibilele aspecte care ar putea apărea legat de produsele vândute - cum ar fi reparaţiile în baza certificatelor de garanţie.

Segway-ul, care are un preţ destul de ridicat, de până la 6.000 de dolari, nu a fost niciodată adoptat de către mase - şi-a găsit nişa însă în rândul firmelor care asigură securitatea în malluri şi aeroporturi, precum şi în unele zone turistice.

Proprietarul Segway, compania de transport Ninebot, foloseşte noua tehnologie din interiorul Segway-urilor pentru dezvoltarea unor alte produse, cum ar fi un scaun care se balansează singur.


2001: Inventatorul Dean Kamen dezvăluie Segway-ul în cadrul emisiunii televizate Good Morning America.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.