MNIR are nevoie de peste 27 milioane de euro pentru consolidare. Unde ar putea fi mutat tezaurul

Postat la 20 iunie 2014 29 afişări

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti are nevoie de peste 27 milioane de euro pentru lucrările de consolidare şi restaurare, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Culturii (MC).

 Ministerul Culturii precizează, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, că "o viitoare investiţie în consolidarea şi reabilitarea clădirii-monument istoric a Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) presupune parcurgerea mai multor etape între care, prioritară, ar fi refacerea proiectului, iar cea mai importantă şi dificilă este asigurarea fondurilor bugetare suficiente unei astfel de restaurări".

În acest context, MC a menţionat că aceste proceduri necesită, în primul rând, "un efort de timp" care nu va permite demararea efectivă a lucrărilor în cursul acestui an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mnir-are-nevoie-de-peste-27-milioane-de-euro-pentru-consolidare-unde-ar-putea-fi-mutat-tezaurul-12801960
12801960
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.