Harley Davidson prezintă prima sa motocicletă electrică. Ce va fi fără zgomotul inconfundabil al motorului?

Autor: Dorin Oancea Postat la 19 iunie 2014 263 afişări

Harley Davidson va prezenta săptămâna viitoare prima sa motocicletă electrică, compania urmând să devină, crede preşedintele Matt Levatich, unul din liderii dezvoltării de tehnologii şi standarde pentru vehiculele electrice.

Harley Davidson prezintă prima sa motocicletă electrică. Ce va fi fără zgomotul inconfundabil al motorului?

Compania va prezenta noile vehicule într-un eveniment restrâns, la New York, şi va organiza un turneu de prezentare în 30 de oraşe, pentru a aduna opinii ale motocicliştilor. Informaţiile vor fi folosite pentru a defini motocicleta, care nu va fi disponibilă publicului lard în următorii câţiva ani.

Motocicleta electrică este o aventură pentru Harley, pentru că este o piaţă 100% nouă; anual se vând un mare număr de vehicule electrice cu două roţi, dar acestea sunt scutere sau biciclete cu motor, majoritatea folosite de navetiştii chinezi.

Oficialii Harley cred că motocicleta se va vinde, chiar dacă este "tăcută", nemaiavând sunetul caracteristic, pentru că va fi rapidă: ajunge de la 0 la 100 de km pe oră în 4 secunde. O problemă ar putea fi autonomia, bateriile trebuind a fi încărcate, între o jumătate de oră şi o oră, la fiecare 200 de kilometri.

Harley vinde circa 260.000 de motociclete pe an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/harley-davidson-prezinta-prima-sa-motocicleta-electrica-ce-va-fi-fara-zgomotul-inconfundabil-al-motorului-12794753
12794753
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.