Franţa vrea să atragă 100 de milioane de turişti străini pe an, faţă de 83 de milioane în 2012

Postat la 19 iunie 2014 33 afişări

Franţa, principala destinaţie turistică a lumii, are ca obiectiv atragerea a 100 de milioane de turişti străini pe an, faţă de 83 de milioane de turişi în 2012, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale, Laurent Fabius.

Franţa vrea să atragă 100 de milioane de turişti străini pe an, faţă de 83 de milioane în 2012

 Guvernul francez a promis la o conferinţă cu profesioniştii sectorului un nou început pentru turism, cu o îmbunătăţire a ofertei care să permită Franţei să facă faţă concurenţei crescute din partea altor destinaţii.

"Turismul este cea mai mare industrie a lumii, reprezentând 12% din PIB-ul mondial şi peste 200 de milioane de locuri de muncă", a spus Fabius.

Fleur Pellerin, secretar de stat în Turism şi Comerţ Exterior, a spus că turismul nu este un subiect amuzant sau secundar, ci este la fel de important ca exporturile.

Pellin a făcut referire la cinci priorităţi ale strategiei în turism, respectiv promovarea mai bună a Franţei ca destinaţie, reducerea nemulţumirilor turiştilor, în special cele legate de obţinerea vizelor, regăsirea sensului de ospitalitate, având în vedere că de multe ori îndeplinirea serviciilor este confundată cu servilismul. Alte priorităţi sunt ofensiva pe Internet, care trebuie considerat noua realitate a turismului şi nu "lupul cel mai şi rău" şi susţinerea francezilor să plece în mai multe vacanţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franta-vrea-sa-atraga-100-de-milioane-de-turisti-straini-pe-an-fata-de-83-de-milioane-in-2012-12794658
12794658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.