AFI Europe a semnat cu trei bănci refinanţarea cu 220 milioane euro a mall-ului AFI Cotroceni

Postat la 19 iunie 2014 60 afişări

AFI Europe a semnat un acord de finanţare în valoare de 220 milioane euro cu consorţiul de bănci format din Deutsche Pfanbriefbank, Erste Group Bank şi Raiffeisen Bank pentru refinanţarea centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

AFI Europe a semnat cu trei bănci refinanţarea cu 220 milioane euro a mall-ului AFI Cotroceni

 "Apreciem încrederea consorţiului în AFI Europe şi în AFI Palace Cotroceni, în acordarea unui credit atât de important, de 220 milioane euro. Procesul a fost o reală provocare, având în vedere valoarea finanţării, participarea a trei bănci importante şi a faptului că destinaţia era un proiect din România. Totuşi, după cum arată rezultatul de succes, atragerea unor sume mari este posibilă în România pentru un proiect bun şi un dezvoltator cu experienţă", a declarat, într-un comunicat, David Hay, directorul executiv AFI Europe România.

AFI Palace Cotroceni, din Bulevardul Timişoara, a fost inaugurat în noiembrie 2009 şi a implicat o investiţie de 300 de milioane de euro, din care 234 milioane de euro a reprezentat finanţare de la Hypo Real Estate, intrată în portofoliul statului german. Creditul a fost scadent la 25 mai, însă AFI Europe a obţinut o amânare a termenului de rambursare a creditului cu încă două luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afi-europe-a-semnat-cu-trei-banci-refinantarea-cu-220-milioane-euro-a-mall-ului-afi-cotroceni-12794075
12794075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.