Mitul Fantomei din Kiev a fost demontat. Adevărul despre teroarea ruşilor

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 02 mai 2022 286 afişări

Mitul Fantomei din Kiev a fost demontat. Adevărul despre teroarea ruşilor

Forţele aeriene ucrainene au declarat că Fantoma din Kiev nu este, de fapt, o persoană reală, la o zi după ce au apărut rapoarte care susţin că legendarul pilot a murit, scrie Business Insider.

The Times of London a raportat sâmbătă că Fantoma din Kiev a fost maiorul Stepan Tarabalka, în vârstă de 29 de ani, care a fost ucis în luptă pe 13 martie.

Forţele aeriene ucrainene au declarat pe Telegram că, deşi Tarabalka a fost un „erou”, el nu este Fantoma din Kiev şi nu a doborât 40 de avioane ruseşti, aşa cum s-a zvonit.

„Fantoma din Kiev este un super-erou-legendă a cărui figură a fost creată de ucraineni!” au declarat Forţele aeriene ucrainene.

Oficialii forţelor aeriene au declarat că figura mitică a Fantomei nu este un individ, ci este „o imagine colectivă” a tuturor piloţilor care lucrează pentru a proteja capitala.

"Fantoma din Kiev este în viaţă. Ea întruchipează spiritul colectiv al piloţilor Brigăzii de Aviaţie Tactică care apără cu succes Kievul", au scris Forţele Aeriene pe Twitter.

Fantoma din Kiev a devenit o legendă atunci când guvernul ucrainean a postat pe Twitter un videoclip în care credita un pilot anonim pentru doborârea a 6 avioane ruseşti în prima zi de război.

The Times of London a raportat sâmbătă că el este, de fapt, maiorul Stepan Tarabalka, citând surse ucrainene.

Cu toate acestea, ziarul a clarificat ulterior că Forţele Aeriene Ucrainene au respins afirmaţiile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.