Mittal Galaţi a lansat un program de pre-pensionare, invocând contextul economic dificil şi volatil

Postat la 07 iulie 2014 87 afişări

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, fostul Sidex, a lansat un program de pre-pensionare pentru salariaţii care îndeplinesc criteriile de ieşire la pensie până în 31 decembrie 2015, motivând acţiunea prin "actualul context economic, care este dificil şi volatil".

Mittal Galaţi a lansat un program de pre-pensionare, invocând contextul economic dificil şi volatil

 "În actualul context economic, care este dificil şi volatil, lucru reflectat în creşterea costurilor şi pierderea de competitivitate, este nevoie să ne îmbunătăţim productivitatea muncii, atât prin creşterea producţiei, pentru care am investit, recent, resurse importante, cât şi prin acest program de pre-pensionare. Implementăm această măsură într-o maniera responsabilă din punct de vedere social, cum am facut şi până acum", a declarat într-un comunicat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Compania avea la finele anului trecut 7.115 angajaţi, faţă de peste 27.000, câţi lucrau la Sidex în 2001, înainte de privatizare.

Salariaţii care sunt eligibili şi care doresc să se înscrie în program vor primi o sumă netă de 22.000 de lei, precum şi un număr de salarii care reprezintă diferenţa, în luni, între data plecării din companie şi data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii, se precizează în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mittal-galati-a-lansat-un-program-de-pre-pensionare-invocand-contextul-economic-dificil-si-volatil-12902817
12902817
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.