MITĂ pentru un înalt funcţionar ANAF. Patronul turc al unei firme care importă legume şi fructe a fost arestat pentru că a oferit 40.000 de euro

Postat la 22 aprilie 2013 22 afişări

Patronul unei firme din judeţul Ilfov care importă legume şi fructe a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Bucureşti, după ce a vrut să îi dea 40.000 de euro mită unui înalt funcţionar de la ANAF pentru a muşamaliza un control fiscal.

 Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut pe Şahin Yuksek, asociat unic al firmei Yuksek International Fruct SRL, în 20 aprilie, pentru dare de mită şi instigare la dare de mită. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a decis să-l aresteze preventiv pentru 29 de zile pe administratorul Yuksek International Fruct SRL, se arată într-un comunicat de presă de luni al DNA.

Potrivit procurorilor, la 19 aprilie, Şahin Yuksek a oferit 40.000 de euro, prin intermediar, unui înalt funcţionar din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în schimbul denaturării rezultatului unui control efectuat de organele fiscale la firma sa. Angajatul ANAF a refuzat banii oferiţi de Şahin Yuksek, însă acesta a revenit, în aceeaşi zi, oferindu-i personal 30.000 de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mita-pentru-un-inalt-functionar-anaf-patronul-turc-al-unei-firme-care-importa-legume-si-fructe-a-fost-arestat-pentru-ca-a-oferit-40-000-de-euro-10780572
10780572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.