Misu Negritoiu, ING Bank Romania: Cursul s-ar putea indrepta usor catre 5 lei/euro (VIDEO)

Postat la 03 iunie 2012 12 afişări

Cursul de schimb s-ar putea indrepta usor spre nivelul de 5 lei/euro, indiferent daca Grecia iese sau nu din Zona euro, iar presiunile pe euro si monedele din regiune vor continua in urmatorii ani, apreciaza directorul general ING Romania, Misu Negritoiu.

"Prognoza (ING - n.r.) de pana acum pentru sfarsitul anului era cam unde este leul azi. Evident, ca la data respectiva nu aveam in calcul evolutiile mai ales din zona euro, alegerile din Grecia, si asa mai departe. Dar eu cred ca leul se poate indrepta usor catre 5 unitati pe euro", a spus Negritoiu la ProTV, invitat in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani".

"Nu se stie daca mai vine la rand o tara sau alta (…) La noi vulnerabilitatea este in crestere din doua considerente: o data suntem vulnerabili la expunerea greceasca in Romania si problema Romaniei este parte din problema Greciei, avand in vedere expunerea in sectorul bancar, iar in al doilea rand tipicul politicii noastre monetare este unul destul de mult legat de euro, avand in vedere dimensiunea portofoliului de credite denominate in euro. Aceasta introduce un plus de risc si vulnerabilitate", a spus Negritoiu.

Vezi aici integral emisiunea:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/misu-negritoiu-ing-bank-romania-cursul-s-ar-putea-indrepta-usor-catre-5-lei-euro-video-9701659
9701659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.