Mişcare surpriză de la Dacian Cioloş: Propun dizolvarea Parlamentului dacă referendumul pentru suspendarea preşedintelui eşuează

Postat la 01 noiembrie 2018 42 afişări

Dacian Cioloş a anunţat că programul politic al partidului pe care l-a fondat, Mişcarea România Împreună, va propune modificarea Constituţiei pentru un Parlament cu 300 de aleşi şi dizolvarea Legislativului, în cazul în care un referendum de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis eşuează.

Mişcare surpriză de la Dacian Cioloş: Propun dizolvarea Parlamentului dacă referendumul pentru suspendarea preşedintelui eşuează

"Pentru credibilizarea şi responsabilizarea Parlamentului venim cu o idee. Vedem că Parlamentul care e ales în mod direct şi reprezintă cetăţenii, dar odată ce a fost aleasă o majoritate în Parlament ţine prizonier toată instituţia şi foloseşte această instituţie inclusiv pentru şantaj politic, ceea ce nu e deloc sănătos. Propunem ca aşa cum Parlamentul are într-adevăr dreptul şi posibilitatea să suspende preşedintele şi să organizeze un referendum pentru suspendarea preşedintelui, în cazul în care acest referendum e aprobat de cetăţenii români pe care parlamentul îi reprezintă, preşedintele trebuie să plece şi se prganizează alegeri prezidenţiale, dar în cazul în care acest referendum e respins de cetăţenii români care au ales şi Parlamentul, atunci Parlamentul trebuie să îşi asume răspunderea politică şi să demisioneze, să se dizolve", a declarat Dacian Cioloş, joi într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că programul politic al formaţiunii pe care a fondat-o este într-o fază finală şi conţine şi alte idei cu privire la reformarea statului.

"Propunem introducerea acestor prevederi în Constituţie în aşa fel încât să avem cu adevărat un echilibru al puterilor în stat şi să avem o responsabilitate a folosirii unor pârghii care sunt esenţiale şi care nu pot fi folosite ca un şantaj politic atunci când un partid când are majoritate în Parlament poate să facă. Sunt lucruri pe care noi le vedem în programul politic, care este într-o fază finală de pregătire şi o să venim şi cu alte idei legate de reforma statului", a completat Cioloş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlament,
referendum,
dacian ciolos,
dizolvare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.