Miracolul chinezesc: Beijingul anunţă că exporturile Chinei au crescut cu 3,5% în aprilie faţă de anul trecut, după ce estmările arătau un declin de 15%. Chinezii au trimis 27 miliarde de măşti medicale în toată lumea

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 mai 2020 65 afişări

Exporturile Chinei au crescut în mod neaşteptat în luna aprilie, însă importurile au scăzut în aceeaşi lună, în contextul în care restricţiile de circulaţie impuse pentru a limita răspândirea virusului au fost relaxate, potrivit CNBC.

Datele de la Administraţia Generală a Vămilor publicate joi arată că exporturile denominate în dolari au crescut cu 3,5% faţă de aprilie 2019, în timp ce importurile au scăzut cu 14,2% în aceeaşi perioadă.

Economiştii chestionaţi de Reuters estimau un declin al exporturilor de 15,7% în aprilie, în timp ce aşteptau o scădere de 11,2% a importurilor.

În luna martie, exporturile Chinei au scăzut cu 6,6% faţă de anul anterior, în timp ce importurile au scăzut cu 0,9%.

Surplusul comercial al Chinei pentru luna aprilie a fost de 45,34 miliarde dolari, în comparaţie cu estimările de 6,35 miliarde dolari ale economiştilor chestionaţi de Reuters.

Pentru luna martie, China a raportat un surplus comercial de 19,9 miliarde dolari.

Înainte de publicarea datelor, Liu Li-gang, economistul-şef pentru China al Citigroup, a estimat că exporturile medicale ar putea duce la creşterea exporturilor totale, întrucât China a trimis în aprilie bunuri medicale în toată lumea.

„Cifrele arătau robust încă de la începutul lunii aprilie”, a spus Liu Li-gang pentru CNBC, înainte de publciarea rezultatelor.

Exporturie de bunuri medicale – care cuprind 27,8 miliarde de măşti medicale şi 130 milioane de costume de protecţie – ar fi contribuit la creşterea exporturilor în martie cu aprilie cu circa 2,7%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
exporturi,
china,
crestere,
medici,
miliarde,
declin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.