Minunatele gadgeturi ale Google

Autor: Anca Barbulescu Postat la 30 martie 2013 63 afişări

Gigantul online Google s-a extins de-a lungul anilor în afara internetului, cel mai elocvent exemplu fiind telefoanele mobile inteligente. Acum urmează să producă ochelari digitali în SUA, în colaborare cu fabrica Foxconn, şi e posibil să atace inclusiv segmentul ceasurilor inteligente.

Ochelarii cu funcţii similare cu cele ale unui smartphone, precum înregistrare video, trimitere de mesaje şi folosirea hărţilor, şi semnaţi de Google urmează să intre în producţie într-o fabrică din California a companiei taiwaneze Foxconn Technology Group, spun surse din piaţă.

În viziunea lui Sergey Brin, unul dintre cei doi fondatori ai Google, Project Glass, cum sunt numiţi ochelarii, reprezintă viitorul computerelor mobile într-o industrie în care telefoanele mobile inteligente încep deja să fie depăşite. Dispozitivul foloseşte recunoaşterea vocală ca metodă primară de interacţiune şi transmite pe lentile informaţii în timp real. Utilizatorul va folosi anumite cuvinte cheie pentru a face fotografii, a înregistra materiale video, a trimite mesaje sau a se folosi de hărţi.

Totodată, se zvoneşte că divizia Android a companiei lucrează la un ceas inteligent pentru a intra pe un segment de piaţă deja vizat de Apple şi Samsung.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
Google,
gadget,
Foxconn,
Project Glass
/actualitate/minunatele-gadgeturi-ale-google-10701125
10701125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.