Ministrul spaniol de Externe: Uniunea Europeană se îndreaptă spre o Europă federală ca alternativă la criză

Postat la 25 iulie 2012 13 afişări

Ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Garcia-Margallo, a afirmat marţi că statele din Uniunea Europeană (UE) se îndreaptă către o Europă federală, ca alternativă la criza economică ce afectează zona euro.

"Suntem în pragul unor schimbări calitative în cadrul Uniunii Europene", a declarat acesta într-o conferinţă de presă, în timpul unei vizite de 24 de ore în capitala statului Peru, "când opţiunile sunt de a regresa sau de a face saltul către o Europă federală". Garcia-Margallo a subliniat că este convins că "suntem într-un moment al reaşezării bazelor Uniunii economice şi monetare". El a declarat că cele 17 state din zona euro travesează un moment dificil şi a subliniat că "păcatul originar al zonei euro este de a avea o monedă comună, dar nu şi o bancă centrală care să acţioneze ca un creditor în ultimă instanţă".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-spaniol-de-externe-uniunea-europeana-se-indreapta-spre-o-europa-federala-ca-alternativa-la-criza-9902015
9902015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.