Ministrul Sănătăţii anuţă când va fi atins vârful epidemiei în România şi când vor fi relaxate restricţiile

Postat la 03 aprilie 2020 135 afişări

Ministrul Sănătăţii anuţă când va fi atins vârful epidemiei în România şi când vor fi relaxate restricţiile

În România, vârful epidemiei de Covid-19 ar putea fi atins în a doua jumătate a lunii aprilie. Totodată, în luna mai, restricţiile ar putea fi mai relaxate, potrivit ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru

În plus, ministrul a mai precizat că deocamdată autorităţile trebuie să se concentreze pe scenariul în care se află ţara noastră şi că „nu ne gândim la scenariul 5 sau 6”

„Vârful pandemiei îl văd în a doua jumătate a lunii aprilie. Dar îl văd mai ascuţit sau mai domol, în funcţie de ceea ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar şi populaţia prin măsurile care trebuie într-adevăr respectate.

Poate fi în jur de de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală, accelerată sau nu. Poate fi din cazuri uşoare şi medii, poate fi din cazuri grele, critice, care necesită suport, şi atunci vom avea o aglomerare a terapiilor intensive şi vom avea şi decese”, a explicat Nelu Tătaru, la TVR1, în emisiunea România 9.

Ministrul Sănătăţii a mai explicat că restricţiile de circulaţia vor putea fi relaxate „cam la două săptămâni” după ce România trece de vârful epidemiei.

„Să ne gândim cam la două săptămâni după ce va trece vârful, să putem relaxa, în condiţiile în care vom respecta în continuare nişte precauţii. Pe final de mai, în măsura în care numărul de cazuri noi vor scădea şi numărul de decese nu se va mai accentua", a adăugat acesta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
relaxare,
romania,
epidemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.