Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Nu avem probleme deosebite ca urmare a valului de refugiaţi

Autor: Petru Mazilu Postat la 26 martie 2022 33 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Nu avem probleme deosebite ca urmare a valului de refugiaţi

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că sistemul de sănătate din România nu are probleme deosebite ca urmare a valului de refugiaţi.

Alexandru Rafila a spus că refugiaţii din Ucraina nu prea au avut nevoie de serviciile oferite de sistemul sanitar din România.

„Numărul de solicitări este redus. Au fost 107 solicitări la serviciile de ambulanţă, 177 de persoane se află la unităţile de primiri urgenţe şi aproximativ 80 de persoane sunt internate în spitalele din România”, a explicat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că se încearcă verificarea refugiaţilor „astfel încât să fie identificate persoanele, mai ales copiii, cu boli transmisibile”.

„Nu avem probleme deosebite până în momentul de faţă.. dar trebuie să fim în stare de alertă”, a precizat Rafila

Declaraţia a fost făcută la finalul şedinţei de Guvern de sâmbătă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
şedinţă,
război

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.