Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Încercăm să ţinem şcolile deschise, dar nu cu orice preţ

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 ianuarie 2022 78 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, prin măsurile luate, autorităţile vor încerca să ţină şcolile deschise. În prezent, nu există judeţe în pericol de suspendare a cursurilor cu prezenţa fizică a elevilor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Încercăm să ţinem şcolile deschise, dar nu cu orice preţ

Declaraţiile au fost făcute vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Încercăm să ţinem şcolile deschise, dar nu cu orice preţ... În funcţie de evoluţia pandemică, dar şi de particularităţile noi Omicorn... Această boală are o transmisibilitate foarte mare”, a explicat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au decis să modifice modul de organizare a cursurilor şcolare în timpul valului Omicron al pandemiei. Astfel, toate unităţile şcolare dintr-un judeţ vor fi închise dacă unităţile medicale judeţene vor avea ocupate paturile ATI în proporţie de 75%.

Situaţia va fi prezentată pe site-urile DSP şi ale inspectoratelor şcolare. În fiecare zi de joi se va decide modul de organizare a cursurilor în săptămâna următoare.

„Suntem încă departe de acest scenariu... pe măsură ce un judeţ se va apropia de pragul de 75%, acest lucru va fi cunoscut prin informaţii publice”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit cifrelor comunicate de ministrul Sănătăţii, cel mai mare grad de ocupare a paturilor este în judeţul Suceava-34%. Pe locul următor este Cluj-28%, în timp ce Bucureşti şi Ilfov au fiecare 16%. Media naţională este de 16%, a precizat Alexandru Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
şcoli,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.