Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că 5 milioane de pensii vor fi recalculate. „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alţii”

Autor: Laura Buciu Postat la 28 ianuarie 2021 83 afişări

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, joi, că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni, această evaluare fiind prima după cea realizată în perioada 2005 - 2010. „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alţii”, a spus Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că 5 milioane de pensii vor fi recalculate. „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alţii”

Raluca Turcan a anunţat, în conferinţă de presă, la Ministerul Muncii, că începe evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România, aşa cum prevede art. 157, alin. 2, din Legea 127 publicată în Monitorul Oficial în 9 iulie 2019, procedură care trebuia demarată din octombrie 2019.

„În baza Legii 127, acest ordin de evaluare a dosarelor este etapa premergătoare a recalculării pensiilor din sistemul public de pensii. Ultima mare recalculare a pensiilor din sistemul public a fost făcută în perioada 2005 – 2010 şi a cuprins atunci aproximativ un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 luni pentru evaluarea celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensii”, a spus Raluca Turcan.

Potrivit ministrului Muncii, recalcularea pensiilor va însemna înlăturarea situaţiilor când la muncă şi pregătire egală, contribuţie egală, pensiile sunt considerabil diferite.

„Recalcularea pensiilor este o măsură profundă în sistemul public, care aduce echitate pentru milioane de oameni într-un format sustenabil din punct de vedere economic”, a mai spus Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
pensie,
recalculare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.