Ministrul Muncii anunţă că încep verificările tuturor oamenilor care primesc ajutoare sociale. Ce le pregăteşte celor care sunt apţi de muncă

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 ianuarie 2021 96 afişări

Ministrul Muncii anunţă că încep verificările tuturor oamenilor care primesc ajutoare sociale. Ce le pregăteşte celor care sunt apţi de muncă

Ministerul Muncii pregăteşte evaluarea ajutoarelor sociale în toată ţara. Ministrul Raluca Turcan susţine că se vor găsi soluţii pentru beneficiarii de ajutor social care pot munci. 

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naţionale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată ţara cu echipe mixte ale Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă şi Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă”, anunţă Turcan.

În primul rând, vor fi identificaţi beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici.

„Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate”, afirmă ministrul.

În al doilea rând, vor fi găsite soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci.

„Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificaţi. Piaţa muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România”, arată ministrul, adăugând: „Campania naţională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanţii primăriilor pentru a pune la dispoziţie instituţiilor implicate informaţiile despre beneficiari şi pentru a facilita relaţia acestora cu potenţialii angajatori din comunitate”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
ajutoare sociale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.