Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Dosar penal, în cazul puilor de urs bruscaţi şi scoşi din bârlog

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 februarie 2021 292 afişări

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat vineri că în cazul puilor de urs scoşi din bârlog şi bruscaţi de mai mulţi bărbaţi a fost deschis un dosar penal, iar cercetările sunt continuate de IPJ Harghita şi de reprezentanţi ai Gărzii Forestiere.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: Dosar penal, în cazul puilor de urs bruscaţi şi scoşi din bârlog

Potrivit ministrului Mediului, echipe formate din poliţişti şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere sunt vineri la prânz în control în locul în care cei patru pui de urs au fost scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă.

Ministrul a anunţat că incidentul a avut loc în judeţul Harghita.

„În cursul dimineţii de astăzi (vineri-n.r.), IPJ Neamţ a fost sesizat cu privire la acest incident. Din primele verificări s-a constatat că evenimentul a avut loc pe teritoriul judeţului Harghita, cazul a fost predat la IPJ Harghita”, a spus Tanczos Barna, la Digi24.

Acesta susţine că cei patru bărbaţi, identificaţi de poliţişti, au declarat că au lăsat puii în locul în care i-au găsit.

„Încă nu ştim ce s-a întâmplat (cu pui-n.r.), din primele declaraţii ale persoanelor respective reiese că au lăsat puii de urs acolo unde i-au găsit. Echipele de cercetare verifică situaţia”, a mai spus ministrul, care a precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal.

O asociaţie pentru protecţia animalelor a publicat pe Facebook imagini cu mai mulţi bărbaţi care au scos dintr-un bârlog patru pui de urs pe care i-au aruncat în zăpadă.

„Patru pui de urs scoşi brutal din bârlog şi aruncaţi prin zăpadă! Patru indivizi aflaţi pesemne într-o exploatare forestieră scot puii şi-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunţe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacţii de oameni normali - ei fac din asta o distracţie pe măsura minţilor şi sufletelor limitate pe care le au”, au scris reprezentanţii asociaţiei Casa lui Patrocle - Animal Rescue.

Aceştia precizează că nu se ştie ce s-a întâmplat cu puii de urs, dar că cel care a filmat lucrează în judeţul Neamţ, unde ar fi fost făcută şi înregistrarea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tanczos barna,
dosar penal,
pui de urs

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.