Ministrul german de Externe, de părere că România ar trebui să rămână fără finanţarea de la UE

Postat la 22 martie 2019 119 afişări

Heiko Maas, ministrul german de Externe, susţine că UE ar trebui să taie finanţarea şi să impună sancţiuni în cazul ţărilor membre care adoptă legi ce încalcă principii europene fundamentale, precum existenţa unui sistem de justiţie independent, menţionând în acest sens România, Ungaria şi Polonia.

Ministrul german de Externe, de părere că România ar trebui să rămână fără finanţarea de la UE

Ministrul german a menţionat că ţări ca România, Ungaria şi Polonia au primit mai multe fonduri de la UE decât au contribuit la bugetul uniunii, astfel că oprirea finanţării pentru încălcarea principiilor fundamentale ar putea oferi o pârghie în astfel de cazuri.

''Există principii fundamentale pe care toţi trebuie să le respecte", a declarat Maas într-un interviu pentru postul ZDF, relatează cotidainul The New York Times.

În cazul ţărilor care le încalcă ''va trebui să investigăm dacă acest lucru ar trebui să aibă consecinţe financiare'', a declarat ministrul german.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
critici,
polonia,
incalcare,
ministru,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.