Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu spune care este motivul pentru care anul aceasta au fost cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani la bacalaureat

Autor: Dorin Oancea Postat la 27 iunie 2022 46 afişări

Rezultatele de la bacalaureat, cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează şi simplificării materiei de examen, a declarat luni ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu spune care este motivul pentru care anul aceasta au fost cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani la bacalaureat

Ministrul spune că a fost eliminat conţinutul care a fost predat în perioada în care şcolile au fost închise, în contextul epidemiei de COViD. „Începând de anul viitor, o să avem o tranziţie către normalitate. Programa va fi simplificată şi anul viitor, cu ce s-a predat în clasa a 10 -a şi eventual în clasa a 9 -a dar vom avea deja conţinut complet pentru clasa a 11-a şi a 12-a”, a spus ministrul.

O analiză separaată vi fi efecturată în judeţul Călăraşi, unde evaluareaa a fost digitală. Un chestionar de satisfacţie din partea profesorilor evaluatori, cu privire la evaluarea digitală a indicat rezultate covârşitoare în favoarea evaluării digitale, a spus Câmpeanu.”Anul viitor, ne dorim să putem extinde, la nivel naţional, evaluarea digitală”, a spus ministrul.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), Iaşi (81,7%), Galaţi (81,6%) şi Brăila (81,3%). În Bucureşti rata de promovare este de 77,4%. În total, 89.000 de candidaţi au reuşit la examen, înainte de contestaţii, faţă de 86.000 de candidaţi care au reuşit anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîmpeanu,
bacalaureat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.