Ministrul Educaţiei a anunţat cuantumul minim al burselor şi valoarea premiilor pentru olimpici

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 septembrie 2022 37 afişări

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat cuantumul minim al burselor şi valoarea premiilor pentru olimpici, aşa cum au fost stabilite miercuri în şedinţa de Guvern. Tot miercuri, a fost aprobată creşterea numărului de beneficiari din cadrul programului Masă caldă în şcoli.

Ministrul Educaţiei a anunţat cuantumul minim al burselor şi valoarea premiilor pentru olimpici

În ceea ce priveşte bursele şcolare, cuantumul minim va fi 200 de lei/lună pentru bursele sociale, 150 de lei/lună pentru bursele de studiu, 200 de lei/lună pentru bursele de merit şi 500 de lei/lună pentru bursa de performanţă. Bugetul total din acest an şcolar pentru bursele elevilor este de peste 1,3 miliarde lei.

Ministrul Educaţiei a mai anunţat că premiile pentru olimpicii români cresc cu cel puţin 70%. Astfel răsplata pentru un medaliat cu aur absolut la o olimpiadă internaţională este 20.000 de lei. Premiul se acordă şi şcolii, a precizat ministrul Cîmpeanu. Pentru un premiu la competiţie regională, elevul va primi cel mult 7.500 de lei, iar premiul 1 la Olimpiada naţională va fi răsplătit cu 1.000 de lei.

De asemenea, în şedinţa de miercuri a Guvernului a fost aprobată ordonanţa de urgenţă prin care creşte de la 300 la 350 a numărului de şcoli incluse în programul Masă Caldă în şcoli.

„În fiecare judeţ, numărul este cel puţin dublu, în unele locuri se triplează. Masa face de multe ori diferenta dintre decizia părinţilor de a-şi trimite copiii la şcoală şi de a nu-şi trimite copiii la şcoală”, a explicat ministrul Educaţiei.

În proiectul legii România Educată este prevăzut ca din septembrie 2023 numărul beneficiarilor să crească până la cel puţin un milion de elevi, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
elevi,
sorin cîmpeanu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.