Ministru irlandez: Boris Johnson a adus Marea Britanie pe traiectoria unei "coliziuni frontale" cu UE

Postat la 26 iulie 2019 99 afişări

Noul premier britanic, Boris Johnson, a plasat "deliberat" Marea Britanie pe traiectoria unei "coliziuni frontale" cu Uniunea Europeană, afirmă Simon Coveney, ministrul irlandez de Externe, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Ministru irlandez: Boris Johnson a adus Marea Britanie pe traiectoria unei "coliziuni frontale" cu UE

"Se pare că (Boris Johnson -n.red.) a luat decizia deliberată de a plasa Marea Brianie pe traiectoria unei coliziuni frontale cu Uniunea Europeană şi Irlanda în cadrul negocierilor pe tema Brexit", a afirmat Simon Coveney, citat de postul de televiziune irlandez RTE.

Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul Brexit elaborat cu Marea Britanie, i-a transmis, joi seară, Jean-Claude Juncker, preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, lui Boris Johnson, noul premier britanic, în timp ce negociatorul UE, Michel Barnier, a catalogat "inacceptabilă" poziţia Londrei.

"Preşedintele Jean-Claude Juncker şi premierul Boris Johnson au discutat prin telefon. Preşedintele Juncker l-a felicitat pe premierul Johnson pentru numire şi a reafirmat angajamentul de a colabora în cel mai bun mod posibil. Preşedintele Juncker l-a ascultat pe premierul Boris Johnson, dar a reiterat poziţia UE că Acordul Brexit este cel mai bun şi singurul posibil - fiind în conformitate cu liniile trasate de Consiliul European", a comunicat Comisia Europeană.

"De asemenea, preşedintele Juncker a subliniat că reprezentanţii Comisiei Europene rămân la dispoziţia Marii Britanii pentru adăugarea unor elemente în Declaraţia politică, în conformitate cu ceea ce au stabilit cei 27 de lideri UE la reuniunea din aprilie, şi pentru a analiza orice idei formulate de Marea Britanie, cu condiţia de a fi compatibile cu Acordul Brexit", a precizat Comisia Europeană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.