Ministru belgian: Zona euro ar putea suplimenta fondurile programului de 750 de miliarde de euro

Postat la 05 decembrie 2010 13 afişări

Zona euro ar putea suplimenta fondurile programului de 750 de miliarde de euro, care are ca scop sprijinirea statelor cu dificultati financiare din cadrul uniunii monetare, a declarat ministrul de Finante al Belgiei, Didier Reynders, citat de Bloomberg.

Ministrul Belgiei, stat despre care analistii considera ca ar putea ajunge in situatia Greciei sau Irlandei, de a se imprumuta de la fondul de urgenta, se situeaza astfel pe o pozitie diferita fata de cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Suma de 750 de miliarde ar putea fi suplimentata, daca guvernele din zona euro decid sa infiinteze un fond mai mare in cadrul mecanismului permanent de criza care va intra in vigoare din 2013, a declarat Reynders jurnalistilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministru-belgian-zona-euro-ar-putea-suplimenta-fondurile-programului-de-750-de-miliarde-de-euro-7781677
7781677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.