Miniştrii de Finanţe din UE au convenit supravegherea băncilor din zona euro de către BCE

Postat la 13 decembrie 2012 46 afişări

Miniştrii de Finanţe din UE au ajuns joi la un acord care va aduce multe din băncile europene sub autoritatea unui singur organism de supraveghere, iar guvernele speră că măsura va reprezenta un pas important spre rezolvarea crizei datoriilor suverane.

Banca Centrală Europeană (BCE) va supraveghea cele mai importante şi cele mai vulnerabile instituţii de credit din zona euro, dar şi din alte ţări UE care aleg să se alăture noului organism anul următor. După ce preia controlul, BCE va putea forţa băncile să-şi consolideze rezervele de capital şi chiar să le închidă pe cele nesigure, scrie Wall Street Journal.

Ministrul german de Finanţe german, Wolfgang Schauble, a afirmat că parlamentele naţionale vor putea ratifica până la sfârşitul lunii februarie noua autoritate de supraveghere, "care ar trebui să fie funcţională până la începutul lunii martie".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Miniştrii de Finanţe,
UE,
bănci
/actualitate/ministrii-de-finante-din-ue-au-convenit-supravegherea-bancilor-din-zona-euro-de-catre-bce-10390118
10390118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.