Ministerul Mediului a dat vestea aşteptată de zeci de mii de români, potenţiali beneficiari ai acestui program în 2024

Autor: Cosmin Pirv Postat la 23 ianuarie 2024 49 afişări

Ministerul Mediului a dat vestea aşteptată de zeci de mii de români, potenţiali beneficiari ai acestui program în 2024

Aplicaţia programului Casa Verde Fotovoltaice, suspendat în septembrie 2023 printr-o decizie a instanţei, se va debloca marţi, de la ora 10.00, a anunţat luni Ministerul Mediului.

Potrivit unui comunicat al ministerului, de marţi solicitanţii care nu au selectat un instalator până la data suspendării programului, au la dispoziţie un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de AFM la adresa www.afm.ro.

În cadrul aplicaţiei va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validaţi de către Administratia Fondului pentru Mediu.

„În acest termen, instalatorii selectaţi au obligaţia efectuării analizei documentelor încărcate de solicitant precum şi aprobarea solicitanţilor eligibili, în condiţiile şi termenele stabilite prin Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 1063/2023”, a transmis Ministerul Mediului.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanţei, în luna septembrie 2023, ca urmare a demersului juridic al unei firme, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor. La iniţiativa ministrului mediului Mircea Fechet, s-a organizat în luna noiembrie 2023, la sediul MMAP, o întâlnire de mediere între părţi, în cadrul căreia societatea şi-a asumat să renunţe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor. Ulterior, odată cu deschiderea unei noi sesiuni, societatea în cauză a transmis către ÎCCJ şi respectiv Curtea de Apel Oradea cererile de renunţare la procesul intentat AFM.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa verde,
fotovoltaice,
deblocată

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.