Ministerul Justiţiei va propune modificări legislative în ceea ce priveşte extrădarea

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 mai 2022 19 afişări

Ministerul Justiţiei va propune modificări legislative în ceea ce priveşte procedurile efectuate în timpul extrădării. Propunerea apare în urma înmulţirii situaţiilor în care cetăţeni români, condamnaţi sau în prag de condamnare la închisoare, pleacă din România.

Ministerul Justiţiei va propune modificări legislative în ceea ce priveşte extrădarea

Ministerul Justiţiei va propune o modificare legislativă, a anunţat luni ministrul Cătălin Predoiu.

„Trebuie să răspundem unui fenomen de dată recentă... Codurile nu prevăd această situaţie”, a explicat ministrul Justiţiei.

Propunerea la care lucrează specialiştii ministerului va fi supusă dezbaterii publice. Proiectul apare chiar în timp ce autorităţile române încearcă să-i aducă în ţară pe Sorin Oprescu, aflat în Grecia. şi pe Elena Udrea, reţinută în Bulgaria. Fostul primar al Capitalei şi fostul ministru al Turismului au fost condamnaţi la închisoare cu executare în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cărălin predoiu,
extrădare,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.