Ministerul Finanţelor vrea bugete realiste şi creşterea eficienţei cheltuielilor bugetare

Postat la 03 decembrie 2012 12 afişări

Ministerul Finanţelor vrea o transparenţă mai mare în elaborarea bugetului şi îmbunătăţirea calităţii estimărilor prin publicarea prognozelor macro şi bugetare şi evaluarea lor de către Consiliul Fiscal, însă cere ca rectificarea bugetului să fie posibilă şi în prima jumătate a anului, printr-o nouă derogare de la legea responsabilităţii fiscal-bugetare.

Prevederile sunt incluse în proiectul de modificare a legii privind finanţele publice publicat spre dezbatere publică. De-a lungul anilor, guvernele au promovat, în mod uzual, proiecte de buget optimiste, supraestimând creşterea economică şi veniturile bugetare, iar ipotezele au fost ulterior infirmate de realitate şi a fost nevoie de măsuri brutale precum majorarea TVA sau tăierea salariilor pentru echilibrarea bugetului. Rămâne de văzut dacă autorităţile vor ţine cont de evaluarea independentă şi nepărtinitoare a previziunilor macro şi bugetare realizată de către Consiliul Fiscal.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bugete,
eficienta,
cheltuieli bugetare
/actualitate/ministerul-finantelor-vrea-bugete-realiste-si-cresterea-eficientei-cheltuielilor-bugetare-10362797
10362797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.