Ministerul Economiei lansează o nouă formă a ordonanţei pentru protecţia angajaţilor disponibilizaţi

Postat la 14 martie 2013 44 afişări

Ministerul Economiei a lansat o altă formă a ordonanţei privind protecţia socială, care nu mai include o listă a companiilor restructurate, ci stabileşte că societăţile care "pot" efectua concedieri colective, dar şi numărul de angajaţi "ce urmează să fie disponibilizaţi" vor fi decise de Guvern.

Ministerul Economiei lansează o nouă formă a ordonanţei pentru protecţia angajaţilor disponibilizaţi

 Proiectul este în mare măsură similar celui redactat în urmă cu două săptămâni, cu excepţia faptului că nu mai include o listă de anumite companii care vor fi restructurate şi nici nu mai prevede că programele de restructurare vor include obligatoriu salariaţii care se încadrează în prevederile Legii 263/2010 privind pensia pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, şi că măsura se va aplica inclusiv membrilor aleşi în organele executive de conducere ale organizaţiilor sindicale.

În noua formă ordonanţa prevede că persoanele care îndeplinesc condiţiile privind pensia pentru limită de vârstă şi a stagiului complet de cotizare nu beneficiază de prevederile actului normativ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-economiei-lanseaza-o-noua-forma-a-ordonantei-pentru-protectia-angajatilor-disponibilizati-10667233
10667233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.