Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat relansarea măsurii 1 pentru microgranturile de 2.000 de euro

Autor: Alexandru Nanu Postat la 07 septembrie 2021 71 afişări

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat relansarea măsurii 1 pentru microgranturile de 2.000 de euro

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat relansarea măsurii 1 - “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, în luna octombrie, înscrierile se vor desfăşura în perioada 12 – 22 octombrie, conform unui comunicat recent al instituţiei.

Astfel, în perioada 12-22 octombrie 2021, aplicaţia de înscriere pentru a doua sesiune aferentă măsurii “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va fi disponibilă pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro.

Măsura 1 face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completarile si modificarile ulterioare, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020.

Relansarea măsurii de sprijin care oferă Ajutor Financiar Nerambursabil sub formă forfetară în valoare de maxim 2.000 euro/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente măsurii, vine cu serie de noutăţi în plus faţă de facilităţile oferite în prima sesiune, respectiv:

  • Devin eligibili şi beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale şi a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.

Devin eligibili şi beneficiarii din categoria profesioniştilor, definiţi şi reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.