Ministerul de Finanţe nu a reuşit să împrumute astăzi 200 mil.euro de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2025, considerând preţul oferit neacceptabil

Autor: Roxana Rosu Postat la 25 februarie 2020 99 afişări

Ministerul de Finanţe nu a reuşit să împrumute astăzi 200 milioane euro de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2025, în condiţiile în care cererea totală s-a ridicat la 264 milioane euro, dar autorităţile au respins în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Ministerul de Finanţe nu a reuşit să împrumute astăzi 200 mil.euro de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2025, considerând preţul oferit neacceptabil

Ministerul de Finanţe nu a reuşit să împrumute astăzi 200 milioane euro de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2025, în condiţiile în care cererea totală s-a ridicat la 264 milioane euro, dar autorităţile au respins în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

Rata cuponului era de  0,40%. 

Emisiunea avea scadenţa în 2025, iar la licitaţie au participat cinci dealeri primari.

Luni, Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de titluri scadentă în august 2022 şi s-a împrumutat 775 milioane lei, la  o dobândă anuală de 3,14%. Ministerul a programat în februarie licitaţii pe piaţa internă în volum de 5 miliarde lei, din care 300 milioane lei prin certificate pe 12 luni. 

La nivelul pieţei, curba randamentelor la titluri de stat şi-a continuat tendinţa de deplasare în jos, iar rata de dobândă pe 10 ani a scăzut până la nivelul minim din august 2017. 

BNR a redus în februarie  rata rezervelor minime obligatorii (RMO) la valută, de la 8% până la 6%, dând băncilor comerciale înapoi aproximativ 650 milioane euro, în încercarea de a stimula creditarea în valută pentru companii şi finanţarea statului de pe piaţa internă. Concomitent, nivelul ratelor rezervelor minime obligatorii la lei a fost menţinut la 8%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadenta,
imprumut,
ministerul de finante,
rata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.