Ministerul de Finanţe a împrumutat astăzi 1,19 miliarde lei de la bănci, la o dobândă de 3,89% pe an, până în 2024

Autor: Roxana Rosu Postat la 13 ianuarie 2020 39 afişări

Ministerul de Finanţe a împrumutat astăzi 1,19 miliarde lei de la bănci, într-o emisune de obligaţiuni cu scadenţa în 2024, la o dobândă de 3,89% pe an.

Ministerul de Finanţe a împrumutat astăzi 1,19 miliarde lei de la bănci, la o dobândă de 3,89% pe an, până în 2024

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 2,03 miliarde lei , din care  băncile în nume şi cont propriu au acoperit 1,52 miliarde lei, iar 167 milioane lei au fost oferte necompetitive. 

Din valoarea nominală adjudecată suma oferita de bănci  în nume propriu s-a ridicat la 825 milioane lei, iar 200 milioane lei în contul clienţilor. Ofertele necompetitive au totalizat 167 mil.lei.

Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de  3,89%, iar rata cuponului a fost de 4,5 %.

 

În vederea finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice, ministerul va licita în luna ianuarie emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi obligaţiuni de stat de tip benchmark, în valoare nominală totală de 4,4 miliarde lei, la care se poate adăuga suma de 615 milioane lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
miliarde,
cont

ALEPH STORY: BEST OF. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi pe locul 128 în lume la educaţie financiară

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.