Ministerul britanic al Apărării: Rezervişti ruşi, nevoiţi să îşi cumpere veste antiglonţ

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 octombrie 2022 27 afişări

Mulţi rezervişti ruşi chemaţi să lupte în Ucraina sunt probabil nevoiţi să îşi cumpere propriile veste antiglonţ, iar preţurile acestora au crescut vertiginos, se arată în cea mai recentă informare a serviciilor de informaţii britanice.

Ministerul britanic al Apărării: Rezervişti ruşi, nevoiţi să îşi cumpere veste antiglonţ

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, cantitatea medie de echipament personal pe care Rusia o furnizează rezerviştilor săi mobilizaţi este „aproape sigur mai mică decât cea deja slabă furnizată trupelor desfăşurate anterior”.

„Mulţi rezervişti sunt probabil nevoiţi să îşi achiziţioneze propriile veste antiglonţ, în special vesta modernă 6B45, care ar trebui să fie distribuită în general unităţilor de luptă ca parte a programului de echipament personal Ratnik”, arată ministerul, citat de The Guardian.

Conform aceleiaşi surse, vestele se vând pe site-urile ruseşti la preţuri de 40.000 de ruble (aproximativ 640 de dolari), în creştere de la aproximativ 12.000 de ruble în aprilie.

„Corupţia endemică şi logistica slabă rămân unele dintre cauzele care stau la baza performanţei slabe a Rusiei în Ucraina”, mai arată ministerul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ruşi,
cumpere,
veste antiglonţ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.