Miliarde de euro alocate României din fonduri structurale, de coeziune sau în agricultură

Postat la 21 septembrie 2011 75 afişări

România beneficiază, în urma negocierilor de aderare încheiate în decembrie 2004, de următoarele tipuri de fonduri europene: fonduri structurale, fondul de coeziune, fonduri pentru agricultură, dezvoltare rurală şi pescuit, acestora adăugându-li-se şi alte instrumente şi programe de finanţare.

Suma totală alocată din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European şi Fondul de Coeziune este de 19,668 miliarde de euro.

Fondurile structurale sunt destinate reducerii diferenţelor de dezvoltare dintre statele membre ale Uniunii Europene şi dintre regiunile acestora. Ele sunt împărţite în două categorii principale: Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi Fondul Social European (FSE).

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) a fost înfiinţat în anul 1975 şi a devenit principalul instrument al politicii regionale a Comunităţii Europene. Obiectivul acestui fond este de a consolida coeziunea economică şi socială în Uniunea Europeană prin diminuarea dezechilibrelor regionale. Pentru perioada 2007-2013, României i-au fost alocate 9 miliarde euro din FEDR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri structurale,
coeziune,
agricultură
/actualitate/miliarde-de-euro-alocate-romaniei-din-fonduri-structurale-de-coeziune-sau-in-agricultura-8780512
8780512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.