Miliardarul francez Francois-Henri Pinault se află în negocieri pentru a cumpăra agenţia de talente CAA într-o tranzacţie de 7 miliarde de dolari

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 14 iulie 2023 27 afişări

Miliardarul francez Francois-Henri Pinault se află în negocieri pentru a cumpăra agenţia de talente CAA într-o tranzacţie de 7 miliarde de dolari

Magnatul francez Francois-Henri Pinault se află în mijlocul unor discuţii avansate pentru a cumpăra o participaţie majoritară la Creative Artists Agency, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, ceea ce ar putea adăuga încă un trofeu internaţional în portofoliul miliardarului, scrie Bloomberg.

Agenţia de talente, susţinută de firma de private equity TPG, ar putea obţine o evaluare de cel puţin 7 miliarde de dolari, potrivit surselor menţionate. Discuţiile, care au ieşit la iveală chiar în momentul în care scenariştii şi actorii de la Hollywood se pregătesc să intre în grevă pentru prima dată în ultimele şase decenii, s-ar putea încheia în continuare fără un acord, a declarat una dintre persoane.

Dacă planul lui Pinault reuşeşte, afacerea ar ilustra modul în care miliardarii francezi continuă să îşi extindă raza de acţiune dincolo de afacerile care i-au consacrat de-a lungul timlui. Familia Pinault este cel mai mare acţionar al Kering SA, proprietarul unor mărci precum Gucci şi Bottega Veneta. Prin intermediul holdingului Artemis, aceştia controlează, de asemenea, o serie de alte active prestigioase, cum ar fi casa de licitaţii Christie's, alături de un număr de podgorii celebre precum Chateau Latour din Bordeaux.

Firma rivală de lux cu sediul la Paris, LVMH, controlată de Bernard Arnault, a doua cea mai bogată persoană din lume, deţine o serie de mărci de moda prestigioase, de la Louis Vuitton la Christian Dior şi Dom Perignon. LVMH, cel mai mare conglomerat de modă din lume, a făcut deja incursiuni în lumea divertismentului, angajându-l pe Pharrell Williams ca director de creaţie pentru bărbaţi la Louis Vuitton, în urma unor colaborări cu artişti precum Rihanna.

Între timp, Patrick Drahi, fondatorul companiei franceze de telecomunicaţii Altice, a achiziţionat casa de licitaţii Sotheby's în 2019.

Reprezentanţii CAA şi TPG au refuzat să comenteze, în timp ce un reprezentant al lui Pinault nu a răspuns imediat la solicitările jurnaliştilor Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.